25 Φεβρουαρίου, 2022 | Social Media

Οι τεχνικές του web design διαφέρουν ανάλογα με το είδος της ιστοσελίδας που θέλεις να δημιουργήσεις, αν και υπάρχουν κάποια καθολικά μυστικά για την επιτυχία του. Για παράδειγμα, σε ένα e-shop θέλεις να αναδείξεις τα προϊόντα και να δημιουργήσεις μια πλατφόρμα που αποπνέει ασφάλεια για την πραγματοποίηση των αγορών. Ένα blog όμως, έχει έναν τελείως διαφορετικό στόχο, ο οποίος είναι να προσκαλέσει τους χρήστες να περιηγηθούν σε όλο και περισσότερα άρθρα.

Όπως αντιλαμβάνεσαι, ένα blog μπορεί να γίνει εύκολα βαρετό, αφού επικεντρώνεται κυρίως στο κείμενο. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες τεχνικές, με τις οποίες μπορείς να δημιουργήσεις οπτικό ενδιαφέρον μέσα από το web design. Σε αυτό το άρθρο, έχουμε επιλέξει τις αγαπημένες μας τεχνικές για να δημιουργήσεις ένα blog που προσελκύει τους χρήστες.

#1 Χρησιμοποίησε Εικόνες που Εκτείνονται σε Ολόκληρη την Οθόνη

Η πρώτη εικόνα που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι ένα blog post είναι μια φωτογραφία στο πάνω μέρος και το κείμενο από κάτω. Μια ενδιαφέρουσα τεχνική όμως, θέλει να τοποθετήσεις την εικόνα σε ολόκληρη την οθόνη. Φυσικά, θυμήσου να επιλέξεις μια εικόνα με μινιμαλιστική αισθητική, ώστε να μην εμποδίζει τους χρήστες από το να διαβάζουν το περιεχόμενο που έχεις γράψει.

#2 Συνδύασε Διαφορετικές Γραμματοσειρές

Ο τρόπος που θα δομήσεις το κείμενό σου είναι πολύ σημαντικός σε ένα blog. Αν καταφέρεις να εξάψεις το ενδιαφέρον των επισκεπτών της ιστοσελίδας σου, τότε θα έχεις πετύχει το βασικό σου στόχο. Ένας εύκολος τρόπος για να κάνεις τους χρήστες να συνεχίζουν να διαβάζουν είναι ο συνδυασμός διαφορετικών γραμματοσειρών, όπως και η χρήση των bold και italics.

#3 Επένδυσε σε Εικονογραφημένες Εικόνες για τα Άρθρα σου

Μια πολύ ενδιαφέρουσα τάση για τις εικόνες που συνοδεύουν τα άρθρα σου είναι να χρησιμοποιήσεις εικονογραφήσεις. Πλέον, όλο και περισσότερες ιστοσελίδες χρησιμοποιούν τέτοιες εικόνες, για να προσδώσουν μοναδικότητα και χιούμορ στο περιεχόμενό τους. Στις ιστοσελίδες με stock φωτογραφίες, θα βρεις μεγάλη ποικιλία από εικόνες αυτού του στιλ.

#4 Απλοποίησε την Πλοήγηση

Ένα blog έχει μια και μόνο λειτουργία, η οποία είναι η ανάγνωση των άρθρων. Για το λόγο αυτό, η πλοήγηση θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο εύκολη και διαισθητική. Όταν ένας χρήστης εισέρχεται στην ιστοσελίδα σου, πρέπει να μπορεί να βρει άμεσα τα τελευταία άρθρα. Ακόμα, θα πρέπει να έχεις τοποθετήσει σε εμφανές σημείο παρόμοιο περιεχόμενο που μπορεί να τον ενδιαφέρει.

#5 Δημιούργησε Ένα Slider με τα Καλύτερα Άρθρα σου

Μια έξυπνη τεχνική του web design, με την οποία μπορείς να προωθήσεις συγκεκριμένα άρθρα είναι η τοποθέτηση ενός slider στην αρχική σελίδα. Με αυτό τον τρόπο, μπορείς να τοποθετήσεις τα πιο επιτυχημένα σου άρθρα, ώστε να είναι το πρώτο περιεχόμενο που θα δει ένας χρήστης. Έτσι, ακόμα κι αν είναι τυχαίος επισκέπτης, μπορεί να μετατραπεί σε αναγνώστης σου.

#6 Υιοθέτησε το Dark Mode

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η δημοτικότητα του dark mode έχει ανέβει τα τελευταία χρόνια. Συνεπώς, αν θέλεις να ακολουθήσεις τις τελευταίες σχεδιαστικές τάσεις, μπορείς να το υιοθετήσεις. Ωστόσο, θυμήσου πως το έντονο μαύρο χρώμα δεν ενδείκνυται για μεγάλα κείμενα, κι έτσι σου προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις μια πιο ανοιχτή απόχρωση για το φόντο του blog σου. Επιπλέον, θυμήσου να δίνεις πάντα την επιλογή για επιστροφή σε light mode.

#7 Δώσε Έμφαση στην Υφή του Blog Background

Το website background είναι ένα στοιχείο της ιστοσελίδας που συχνά περνάει απαρατήρητο. Ωστόσο, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη συνολική της εικόνα. Μια ενδιαφέρουσα τάση για το blog background είναι να χρησιμοποιήσεις ιδιαίτερες υφές με μεταλλικές αποχρώσεις. Τέτοιες μικρές λεπτομέρειες τραβούν το βλέμμα, χωρίς όμως, να αποσπούν την προσοχή του αναγνώστη.

Με αυτές τις τεχνικές, θα δημιουργήσεις ένα ενδιαφέρον blog που θα αποκτήσει φανατικούς αναγνώστες.
___
πηγή: socialme.gr