16 Σεπτεμβρίου, 2022 | Ψηφιακό Μάρκετιγνκ

Το ψηφιακό μάρκετινγκ είναι το μέλλον των επιχειρήσεων που κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί. Λοιπόν, είστε έτοιμοι να γίνετε μέρος αυτού του ψηφιακού χρηματοοικονομικού κόσμου που έχει αλλάξει ολόκληρο το διαδικτυακό σύστημα;

Το θέμα είναι ότι ο αντίκτυπος είναι τεράστιος και δεν θα σας περιμένει να εστιάσετε σε αυτό, είτε είστε έτοιμοι είτε όχι. Έτσι, θα διασφαλίσουμε ότι θα έχετε αποτελέσματα για το μάρκετινγκ που θα παραμείνουν για πάντα. Θα μιλήσουμε για τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης και το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να πούμε πώς επηρεάζουν τον κόσμο σήμερα.

Τώρα που ο COVID έχει προκαλέσει τη σύνδεση των επιχειρήσεων στο διαδίκτυο, η ανάγκη για καλύτερο μάρκετινγκ για να κάνουν SEO και SMM έχει αυξηθεί περισσότερο από ποτέ.

Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης

Όλοι οι ειδικοί στο ψηφιακό μάρκετινγκ γνωρίζουν ότι το SEO μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο και βοηθούν τις επωνυμίες να επιτύχουν τους στόχους τους με αυτό. Επομένως, εάν θέλετε να αναπτυχθείτε ως διαδικτυακή επωνυμία, πρέπει να έχετε μερικές συμβουλές για να διασφαλίσετε ότι θα το αποκτήσετε. Θα συζητήσουμε ορισμένα οφέλη (που είναι επίσης ο αντίκτυπος στον διαδικτυακό κόσμο).

Αξιοπιστία και SEO

Η χρήση του SEO μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε την επωνυμία σας στο διαδίκτυο. Όταν το κάνετε αυτό, βελτιώνεστε στο να δείχνετε πόσο αξιόπιστη είναι η εταιρεία σας στη διαδικασία. Έτσι, μπορείτε να προσεγγίσετε άτομα που θέλετε να έχετε ως πιθανούς πελάτες σας.

Ένα από τα οφέλη του SEO είναι ότι λειτουργεί για όλες τις μηχανές αναζήτησης. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δημιουργείτε το καλύτερο περιεχόμενο που μπορείτε να έχετε και στη συνέχεια να το μοιραστείτε στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων σας για να προσεγγίσετε περισσότερους ανθρώπους και να το προωθήσετε.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η χρήση των κατάλληλων ετικετών alt μπορεί να σας βοηθήσει να προωθήσετε και το μάρκετινγκ περιεχομένου σας. Επομένως, θα πρέπει να έχετε βίντεο και εικόνες που μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους ή να προσφέρουν αξία και στη συνέχεια να τα μοιραστείτε στον ιστότοπό σας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει το περιεχόμενό σας να προσεγγίσει περισσότερα άτομα μέσω των μηχανών αναζήτησης, παρέχοντάς σας επίσης τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Βοηθώντας τις πληρωμένες καμπάνιες και λύσεις χαμηλού κόστους

Το SEO μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε καλά τους επιχειρηματικούς σας στόχους, ακόμα κι αν θέλετε να το κάνετε μόνοι σας. Έτσι, δεν χρειάζεται πάντα να προσλαμβάνετε ένα πρακτορείο για να το κάνει αυτό για εσάς. Μπορεί να δημιουργήσει το διαδικτυακό σας μάρκετινγκ για να υποστηρίξει οποιεσδήποτε υπηρεσίες ή προϊόντα θέλετε να πουλήσετε.

Ταυτόχρονα, μπορείτε να έχετε καλύτερα αμειβόμενες καμπάνιες με SEO. Οι ειδικοί λένε ότι όταν πληρώνετε για διαφήμιση στο διαδίκτυο και η σελίδα σας κατατάσσεται επίσης, χτίζετε την επωνυμία σας ως αυθεντία στον τομέα. Σας βοηθά να έχετε μια καλύτερη καμπάνια για πληρωμένο μάρκετινγκ επίσης.

Κερδίστε τον ανταγωνισμό και προσεγγίστε νέο κοινό

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι μπορείτε να προσεγγίσετε περισσότερους ανθρώπους όταν θέλετε να κάνετε σωστά τις μετρήσεις SEO σας. Με καλύτερο μάρκετινγκ, μπορείτε να νικήσετε τον ανταγωνισμό που έχετε. Ταυτόχρονα, κατατάσσεστε καλύτερα στα αποτελέσματα τοπικής περιοχής που θέλετε. Επομένως, προσπαθήστε να έχετε καλύτερες τοπικές καταχωρίσεις. μπορείτε να έχετε έναν λογαριασμό επαγγελματικού προφίλ Google και να δώσετε την τοποθεσία, το όνομα και τον αριθμό τηλεφώνου σας.

Το καλύτερο SEO που έχετε ισοδυναμεί πάντα με την προσέγγιση περισσότερων ατόμων στο διαδίκτυο. Έτσι, σας βοηθά να αναπτυχθείτε ως επωνυμία στο διαδίκτυο και διασφαλίζει ότι λαμβάνετε τα σωστά αποτελέσματα μάρκετινγκ και πωλήσεων για να ενισχύσετε την επωνυμία σας.

Καλύτερη δημιουργία δυνητικών πελατών

Η ανάγκη για δημιουργία δυνητικών πελατών παραμένει για όλα τα είδη επιχειρήσεων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για μάρκετινγκ μέσω email, μάρκετινγκ περιεχομένου, μάρκετινγκ μέσω τηλεφώνου και μάρκετινγκ SMS. Ταυτόχρονα, αυτοί οι δυνητικοί πελάτες βοηθούν να κατανοήσετε το κοινό σας ότι όλες οι μεγάλες εταιρείες στον κόσμο χρησιμοποιούν δυνητικούς πελάτες για να στοχεύσουν τα σωστά άτομα με όλους τους δυνατούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένων των διαφημίσεων και του επαναληπτικού μάρκετινγκ.

Δημιουργήστε ένα ιστολόγιο και ένα ενημερωτικό δελτίο

Η χρήση ενός ιστολογίου μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε νέα είδη κοινού στη θέση σας, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να τα στοχεύσετε καλύτερα. Όταν προσφέρετε περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, μπορείτε να προσεγγίσετε άτομα για να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε τους αριθμούς, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τις διευθύνσεις, τις δημογραφικές πληροφορίες, τα ενδιαφέροντά τους, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο ζωής τους.

Αυτοί οι τύποι πληροφοριών μπορούν να βοηθήσουν τα ιστολόγιά σας να αναπτυχθούν και να προσφέρουν περισσότερες ευκαιρίες να στοχεύσετε άτομα στο διαδίκτυο.

Όταν ψάχνετε να κατατάξετε με ένα ιστολόγιο, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τις καλύτερες λέξεις-κλειδιά που μπορείτε να βρείτε. Χρησιμοποιήστε τις λέξεις-κλειδιά που έχουν μεγάλο όγκο και χαμηλή δυσκολία λέξεων-κλειδιών. Θα σας βοηθούσε να έχετε καλύτερα αποτελέσματα μάρκετινγκ.

Για να βεβαιωθείτε ότι κατατάσσεστε καλά, θα πρέπει να συνεχίσετε να δημοσιεύετε περιεχόμενο υψηλής ποιότητας στο ιστολόγιό σας. Όταν βρίσκεστε στη διαδικασία, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε λέξεις-κλειδιά στο περιεχόμενο παράλληλα με τις επικεφαλίδες. Θα πρέπει να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να έχετε συνδέσμους και στο περιεχόμενό σας. Αυτή η στρατηγική μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τα ποσοστά εγκατάλειψης και να βελτιώσετε τον χρόνο παραμονής στον ιστότοπό σας.

Ταυτόχρονα, λαμβάνετε περισσότερες προβολές σελίδας και οι περίοδοι σύνδεσης και οι άνθρωποι αποκτούν μεγαλύτερη αξία από το ιστολόγιό σας. Για αυτόν τον σκοπό, θα πρέπει να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε τις βέλτιστες πρακτικές μορφοποίησης για να διασφαλίσετε ότι οι χρήστες μπορούν να βρουν το περιεχόμενό σας ευανάγνωστο και να μην αισθάνονται κουρασμένοι.

Με αυτές τις συμβουλές, έχετε όλες τις πιθανότητες να καταταγείτε ψηλά εκεί που μπορεί να σας δώσει το SEO. Αφού πληκτρολογήσετε καλά, μπορείτε να αλλάξετε ολόκληρο το τοπίο της επιχείρησής σας για να φτάσετε στη μεγάλη αγορά. Έτσι, είναι ένας πολύ καλός τρόπος που το ψηφιακό μάρκετινγκ επηρεάζει τον κόσμο των επιχειρήσεων.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστάται να μεταφέρετε την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο, είτε μικρή, μεσαία ή μεγάλη. Είναι η καλύτερη στιγμή για να δράσετε και να φέρετε αποτελέσματα για το μάρκετινγκ και την παρουσία σας στο διαδίκτυο.

Οφέλη του μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Η χρήση των μηχανών αναζήτησης έχει βοηθήσει τον διαδικτυακό κόσμο να φέρει νέες λύσεις, αλλά αν θέλετε να έχετε περισσότερα αποτελέσματα με τις καλύτερες καμπάνιες μάρκετινγκ με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε να τις μεταφέρετε στο Facebook, το Instagram, το Linkedin ή το Whatsapp σας για να βεβαιωθείτε ότι μπορεί να επικοινωνήσει και να τα πουλήσει. Επομένως, θα πρέπει να γνωρίζετε τα οφέλη από τα ακόλουθα πράγματα:

Αναγνώριση της επωνυμίας και επισκεψιμότητα

Η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σάς επιτρέπει να αλληλεπιδράτε, να απαντάτε και να αλληλεπιδράτε με το κοινό-στόχο σας. Είναι το ιερό δισκοπότηρο που μπορείτε να έχετε για το διαδικτυακό μάρκετινγκ. Επιτρέπει στους ανθρώπους να γνωρίζουν καλά την επωνυμία σας και μπορείτε να απαντήσετε στις ερωτήσεις και τις απορίες τους. Δημιουργεί επίσης ένα κανάλι ανάμεσα σε εσάς και το κοινό σας για να εξασφαλίσει ότι θα παραμείνετε εκεί για να τους προσφέρετε αξία και να λύσετε τα προβλήματά τους.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι πρέπει να είστε παρόντες και να προωθείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προσελκύσετε περισσότερους ανθρώπους στον ιστότοπό σας. Έτσι, είναι πάντα μια εξαιρετική ευκαιρία που μπορείτε να επωφεληθείτε με περισσότερη επισκεψιμότητα και καλύτερη προσέγγιση χρηστών.

Καλύτερο ποσοστό μετατροπής

Όταν η επιχείρησή σας είναι στο διαδίκτυο, το ποσοστό μετατροπής είναι η τιμή που δείχνει πόσο αποτελεσματικά μάρκετινγκ κάνετε. Μπορεί να διαφέρει από προϊόν σε προϊόν και από μάρκα σε μάρκα, αλλά το θέμα είναι ότι πρέπει να ξέρετε πώς να το αυξήσετε. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το κανάλι που παρέχει περισσότερο από αυτό.

Επομένως, αντί να χρησιμοποιείτε απλώς ιστότοπους, θα πρέπει να δοκιμάσετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που είναι γνωστά για υψηλότερα ποσοστά μετατροπών. Οι στατιστικές δείχνουν ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να σας αποφέρουν έως και 100 τοις εκατό περισσότερες πωλήσεις, δυνητικούς πελάτες και πελάτες από το εξερχόμενο μάρκετινγκ. Γι’ αυτό θα πρέπει να δοκιμάσετε και αυτό το κανάλι. Το τοπίο του 2022 και μετά έχει αυτόν τον παράγοντα ιδιαίτερα.

Εταιρείες όπως οι ακόλουθοι των κοινωνικών δικτύων βοηθούν τις επωνυμίες να επιτύχουν αποτελεσματικά τους στόχους μάρκετινγκ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Παρόμοιες υπηρεσίες είναι χρήσιμες για το διαδικτυακό μάρκετινγκ και φέρνουν καλύτερα αποτελέσματα για τον παγκόσμιο επιχειρηματικό και οικονομικό κόσμο.

Αυθεντία της μάρκας με οικονομικό τρόπο

Όταν έχετε μεγαλύτερη εξουσία ως επιχείρηση, μπορείτε να αναπτύξετε καλά το μάρκετινγκ. Τα κανάλια μέσων κοινωνικής δικτύωσης σάς βοηθούν να αποκτήσετε εξουσία στη θέση σας, κάτι που σας επιτρέπει να είστε ηγέτης της αγοράς για τους ανθρώπους της εξειδικευμένης θέσης. Μόλις φτάσετε σε αυτό το επίπεδο, θα γίνετε μαγνήτης των επιχειρήσεων στο διαδίκτυο.

Η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε και για την εταιρεία σας. Επομένως, δεν υπάρχει κανένα οικονομικό εμπόδιο που θα μπορούσε να σας σταματήσει εδώ. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διασφαλίσετε ότι θα συνεχίσετε να δίνετε χρόνο και εστίαση στη δουλειά.

Τελικές σκέψεις

Μιλήσαμε για τα δύο πιο εντυπωσιακά κανάλια ψηφιακού μάρκετινγκ για κάθε επιχείρηση παγκοσμίως. Με τις σωστές πρακτικές SEO, όπως η χρήση ιστολογίων και ενημερωτικών δελτίων, η δημοσίευση περιεχομένου υψηλής ποιότητας, η τοπική βελτιστοποίηση, οι ετικέτες alt, τα μεταδεδομένα και άλλες πρακτικές SEO, μπορείτε να προσεγγίσετε περισσότερα άτομα.

Το SEO σάς βοηθά επίσης να δημιουργήσετε ισχυρή online αξιοπιστία με καλύτερες καμπάνιες πληρωμής ανά κλικ και βελτιωμένο μάρκετινγκ περιεχομένου. Επίσης, επιτυγχάνετε καλύτερα ποσοστά μετατροπών και αποκτάτε περισσότερους δυνητικούς πελάτες με αυτήν τη μέθοδο. Έτσι, έχετε όλα τα οφέλη που θα μπορούσε να αποφέρει η παραδοσιακή αγορά με πιο ακριβή και καλύτερα αποτελέσματα. Είναι μια παρουσία που ξεπερνά την παραδοσιακή, εξερχόμενη αγορά, ειδικά στην εποχή μετά την COVID-19.

Ταυτόχρονα, το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να βοηθήσει την επωνυμία σας να επιτύχει τους στόχους μάρκετινγκ όπως ποτέ άλλοτε. Έτσι, δεν χρειάζεται πάντα να προσλαμβάνετε κάποιον για να κάνει τη δουλειά σας. μπορείτε να προσπαθήσετε να βεβαιωθείτε ότι θα πετύχετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με καλύτερο περιεχόμενο. Το SMM σάς επιτρέπει επίσης να προσεγγίσετε νέο κοινό, να ανακαλύψετε νέες αγορές και να παραμείνετε παρόντες με καλό ποσοστό μετατροπών και επισκεψιμότητα.

Επομένως, δοκιμάστε τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης και το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης που είναι δύο από τις ισχυρότερες μεθόδους ψηφιακού μάρκετινγκ και κανάλια για τη σύγχρονη οικονομία το 2022.

___
by Benzinga Contributor
μετάφραση: Θεοδωρίδης Θωμάς
source: Benzinga.com