04 Νοεμβρίου, 2022 | Ψηφιακό Μάρκετιγνκ

Το ψηφιακό μάρκετινγκ έχει τη δύναμη να ξεκινήσει την επιτυχία στην επιχείρηση. Είναι ένα ισχυρό εργαλείο που έχει μεταμορφώσει τις καμπάνιες μάρκετινγκ την τελευταία δεκαετία. Με την άνοδο του διαδικτύου, το ψηφιακό μάρκετινγκ έχει ανοίξει το δρόμο για αμέτρητους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Συνεχίζει να αναπτύσσεται και να επεκτείνεται γρήγορα. Μάθετε τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ξεκινήσετε στο ψηφιακό μάρκετινγκ.

1. Μάθετε τα βασικά του μάρκετινγκ και του ψηφιακού μάρκετινγκ

Πριν ξεκινήσετε την επιχείρησή σας μέσω του ψηφιακού μάρκετινγκ, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τα βασικά του μάρκετινγκ. Τι είναι το μάρκετινγκ και γιατί είναι σημαντικό; Αυτές οι απλές ερωτήσεις αποτελούν τη βάση για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο το μάρκετινγκ μπορεί να βελτιώσει τις πιθανότητές σας για επιτυχία.

Εν ολίγοις, το μάρκετινγκ είναι ο τρόπος με τον οποίο προωθείτε την επιχείρηση, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Περιλαμβάνει διάφορους τρόπους διαφήμισης και απόκτησης πελατών. Το ψηφιακό μάρκετινγκ είναι ουσιαστικά το ίδιο πράγμα, με τη διαφορά ότι όλα γίνονται διαδικτυακά. Οι προσπάθειες ψηφιακού μάρκετινγκ πραγματοποιούνται παντού στο διαδίκτυο, από SEO, SMM, SEM, μάρκετινγκ μέσω email, μάρκετινγκ βίντεο, podcast, μάρκετινγκ συνεργατών και πολλά άλλα.

Το ψηφιακό μάρκετινγκ σάς δίνει ένα πόδι στον αγώνα για επιτυχία και ανάπτυξη στην επιχείρησή σας. Πως? Με απλά λόγια, επειδή το ψηφιακό μάρκετινγκ είναι διαδικτυακό, αυτό ανοίγει έναν συνεχώς διευρυνόμενο πληθυσμό σε όλο τον κόσμο. Η απήχηση των διαφημίσεών σας αυξάνεται σημαντικά με την προώθηση της επιχείρησής σας μέσω του διαδικτύου.

Το μάρκετινγκ είναι το πρώτο βήμα για την απόκτηση πελατών. Το ψηφιακό μάρκετινγκ εκπληρώνει τον ίδιο σκοπό, αλλά είναι ένα βήμα προς τα πάνω επειδή κερδίζετε εξαιρετικά μεγαλύτερη έκθεση στο ψηφιακό μάρκετινγκ. Οι καταναλωτές δεν ελκύονται μόνο από τις υπηρεσίες σας, αλλά μπορούν επίσης να μοιραστούν τις υπηρεσίες σας με ολόκληρο τον κόσμο.

2. Εγγραφείτε σε μια κοινότητα μάρκετινγκ

Με την εγγραφή σας σε μια κοινότητα μάρκετινγκ, μπορείτε να επεκτείνετε τους ορίζοντές σας στον κόσμο του ψηφιακού μάρκετινγκ. Οι τεχνικές και οι αλγόριθμοι ψηφιακού μάρκετινγκ αναπτύσσονται και αλλάζουν διαρκώς, επομένως είναι σημαντικό να έχετε μια κοινότητα που μπορεί να σας καθοδηγήσει.

3. Αποκτήστε θεμελιώδεις δεξιότητες

Επειδή το Ψηφιακό Μάρκετινγκ δίνει μεγάλη έμφαση στη χρήση του Διαδικτύου, είναι σημαντικό να έχετε τις θεμελιώδεις δεξιότητες του διαδικτυακού μάρκετινγκ. Τα κανάλια διαδικτυακού μάρκετινγκ όπως το SEO, το SEM, το μάρκετινγκ περιεχομένου, το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η ανάλυση δεδομένων και άλλα είναι ένα τεράστιο μέρος του τι χρειάζεται για την προώθηση της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο.

Η κατανόηση του τι είναι αυτά τα κανάλια και πώς μπορούν να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας είναι απαραίτητη για τη δημιουργία μιας εκστρατείας ψηφιακού μάρκετινγκ για την επιχείρησή σας.

4. Χρησιμοποιήστε Εργαλεία Ψηφιακού Μάρκετινγκ

Υπάρχουν διαδικτυακά εργαλεία ψηφιακού μάρκετινγκ που μπορούν να κάνουν την καμπάνια ψηφιακού μάρκετινγκ απρόσκοπτη και πιο οργανωμένη. Στην ουσία, ορισμένα εργαλεία ψηφιακού μάρκετινγκ μπορούν να απλοποιήσουν και να αυτοματοποιήσουν τις προσπάθειές σας στο ψηφιακό μάρκετινγκ.

Εργαλεία όπως το Semrush, το Similarweb, το Moz, το Ahrefs και πολλά άλλα μπορούν να απλοποιήσουν πολλές εργασίες στο ψηφιακό μάρκετινγκ που μπορεί να είναι κουραστικές. Αυτά τα διαδικτυακά εργαλεία μπορούν να λάβουν τεράστιες ποσότητες πληροφοριών και να τις διοχετεύσουν στις προσπάθειές σας για το ψηφιακό μάρκετινγκ.

Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε αυτά τα εργαλεία και πώς να επιλέγετε ποια προγράμματα ψηφιακού μάρκετινγκ θα ωφελήσουν περισσότερο την επιχείρησή σας.

5. Μελετήστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Προτού αρχίσετε να προσπαθείτε να μάθετε όλες τις προαναφερθείσες τεχνικές, βεβαιωθείτε ότι είστε άνετοι στην πλοήγηση στο Διαδίκτυο με όλη τη μεγάλη χωρητικότητά του. Εξοικειωθείτε με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι διάφορες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης που υπάρχουν έχουν εκτεταμένα δικά τους συστήματα κοινής χρήσης περιεχομένου και διαφήμισης. Μάθετε για τους influencers, τις συνεργασίες και πώς οι επαγγελματικές επιχειρηματικές σχέσεις στο διαδίκτυο μπορούν να ανοίξουν νέες πόρτες.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν φέρει επανάσταση στο ψηφιακό μάρκετινγκ την τελευταία δεκαετία και έχουν ανοίξει πολλές πύλες επιχειρηματικών ευκαιριών σε πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις. Ο ρόλος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στο ψηφιακό μάρκετινγκ είναι η τάση σε αυτήν την ψηφιακή εποχή. Είναι ο κύριος τρόπος με τον οποίο οι καταναλωτές αλληλεπιδρούν με τις εταιρείες μέσω σχολίων, μηνυμάτων, “μου αρέσει” και κοινοποίησης.

6. Εγγραφείτε σε ένα Bootcamp ψηφιακού μάρκετινγκ

Ένα boot camp ψηφιακού μάρκετινγκ είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να αποκτήσετε δεξιότητες και να δημιουργήσετε ένα χαρτοφυλάκιο της δουλειάς σας στο ψηφιακό μάρκετινγκ. Είναι βασικά ένα διαδικτυακό σχολείο όπου μπορείτε να μάθετε δεξιότητες ψηφιακού μάρκετινγκ και να αρχίσετε να τις χρησιμοποιείτε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μπορεί επίσης να ανοίξει πολλές πόρτες για πιθανές θέσεις εργασίας. Ένα μειονέκτημα είναι ότι δεν είναι πάντα οικονομικά αποδοτικό για όλους.

7. Ξεκινήστε κάτι

Ένας από τους καλύτερους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ξεκινήσετε με το δεξί όσον αφορά το ψηφιακό μάρκετινγκ είναι να ξεκινήσετε κάτι. Βρείτε μια ευκαιρία να δοκιμάσετε τα νερά του ψηφιακού μάρκετινγκ. Αυτό θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο η έναρξη ενός ιστολογίου, η δημιουργία ιστότοπου, η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η διαδικτυακή επικοινωνία με κάποια μορφή. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργείτε μια παρουσία στον διαδικτυακό κόσμο. τελικά, αυτό είναι το πρώτο βήμα για την προώθηση της επιχείρησής σας.

Η παρουσία στο διαδίκτυο είναι το θεμέλιο για κάθε ιδιοκτήτη επιχείρησης που θέλει να διαθέσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του στο διαδίκτυο. Κάντε ένα μικρό βήμα δημιουργώντας αυτό το αποτύπωμα στο διαδίκτυο και ενσωματώστε τις δεξιότητες και τα εργαλεία ψηφιακού μάρκετινγκ που μαθαίνετε στην πορεία.
___
by Julie Stephan
μεταφραση: Θεοδωρίδης Θωμάς
source: hackernoon.com