Η προγραμματική διαφήμιση είναι η διαδικασία αυτοματοποίησης της αγοράς και πώλησης αποθέματος διαφημίσεων σε πραγματικό χρόνο μέσω ενός αυτοματοποιημένου συστήματος υποβολής προσφορών. Η προγραμματική διαφήμιση δίνει τη δυνατότητα σε επωνυμίες ή εταιρείες να αγοράζουν εμφανίσεις διαφημίσεων σε ιστότοπους ή εφαρμογές εκδοτών μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου μέσω ενός εξελιγμένου οικοσυστήματος.

Αυτό το άρθρο καλύπτει τα βασικά της προγραμματικής διαφήμισης, τον τρόπο λειτουργίας της, τους τύπους αγοράς μέσων μέσω προγραμματικής, τα κανάλια διαφημίσεων μέσω προγραμματικής και τα πλεονεκτήματά της.

Η προγραμματική διαφήμιση έχει γίνει ένας από τους πιο προτιμώμενους τρόπους εκτέλεσης διαφημιστικών καμπανιών. Όμως, ο χώρος AdTech είναι πολύπλοκος και πολύ μυστήριο περιβάλλει τη προγραμματική διαφήμιση. Οι έμποροι εξακολουθούν να μην είναι σίγουροι για την έννοια της προγραμματικής διαφήμισης και το οικοσύστημά της. Στόχος μας είναι να ξεκαθαρίσουμε όλη αυτή τη σύγχυση σε αυτό το αλφαβητάρι.

Τι είναι η προγραμματική διαφήμιση; Εξήγηση

Η προγραμματική διαφήμιση περιλαμβάνει θέσεις υποδοχής διαφημίσεων για ψηφιακές διαφημίσεις εκτός σπιτιού (DOOH), σε απευθείας σύνδεση, ροή, τηλεοπτικές, βίντεο και φωνητικές διαφημίσεις.

#Γεγονός: Η προγραμματική διαφήμιση είναι επίσης γνωστή ως προγραμματικό μάρκετινγκ ή προγραμματικά μέσα.

Το μοντέλο παραδοσιακής/εκτός σύνδεσης διαφήμισης είναι αναποτελεσματικό καθώς η μη αυτόματη διαδικασία μεταξύ αγοραστών (διαφημιστές/εμπορικές επωνυμίες) και πωλητές (εκδότες) τείνει να είναι χρονοβόρα, δαπανηρή και περιλαμβάνει εκτεταμένη γραφειοκρατία, αιτήματα για προτάσεις (RFP) και διαπραγματεύσεις. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα της μεθόδου εκτός σύνδεσης είναι η έλλειψη λειτουργικότητας για τη μέτρηση της απόδοσης επένδυσης (ROI).

Από την άλλη πλευρά, η προγραμματική διαφήμιση εισάγει ένα περίπλοκο σύστημα που βασίζεται λιγότερο σε ανθρώπους και περισσότερο σε προγράμματα για την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας και την προβολή διαφημίσεων στο διαδίκτυο.

Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο συνεργάζονται τα διαφορετικά στοιχεία του οικοσυστήματος προγραμματικής διαφήμισης μπορεί να είναι πολύπλοκη. αλλά ίσως έχετε ακούσει για όρους όπως η πλατφόρμα ζήτησης (DSP), η πλατφόρμα από την πλευρά της προσφοράς (SSP), η πλατφόρμα διαχείρισης δεδομένων (DMP), οι διακομιστές διαφημίσεων, η ανταλλαγή διαφημίσεων και τα δίκτυα διαφημίσεων. Ας καταλάβουμε τι σημαίνουν και πώς λειτουργεί η προγραμματική διαφήμιση.

Η προγραμματική διαφήμιση χρησιμοποιεί ένα πρόγραμμα για την αγορά θέσεων υποδοχής διαφημίσεων στους εκδότες». Οι αλγόριθμοι που υποστηρίζουν την τεχνητή νοημοσύνη (AI) αξιολογούν τους χρήστες με βάση τη συμπεριφορά τους, τα δημογραφικά δεδομένα, τα δεδομένα cookie και άλλα κριτήρια για να καθορίσουν ποια διαφήμιση πρέπει να εμφανίζεται σε κάθε χρήστη.

Οι διαφημιστές χρησιμοποιούν ένα DSP για τη διευκόλυνση της διαδικασίας αγοράς διαφημίσεων και ένα DMP για τη χρήση δεδομένων χρηστών τρίτων (οι επωνυμίες μπορούν να συγχωνεύουν δεδομένα πρώτου και τρίτου μέρους για να ενισχύσουν τις δυνατότητες στόχευσης). Οι εκδότες χρησιμοποιούν ένα SSP για τη διαχείριση των αποθεμάτων διαφημίσεών τους. Οι SSP λαμβάνουν την τελική κλήση για να αποφασίσουν ποιες διαφημίσεις θα προβάλουν ανάλογα με τις προσφορές.

Τύποι αγορών μέσων προγραμματικής

Σε αντίθεση με την παραδοσιακή διαδικασία αγοράς μέσων, η προγραμματική διαφήμιση μπορεί να μην περιλαμβάνει απαραίτητα διαφημιστές και εκδότες που εργάζονται σε ατομική βάση για την προβολή διαφημίσεων. Η παράδοση της διαφήμισης εξαρτάται από τον τύπο της προγραμματικής συμφωνίας που επιλέγεται.

Διαφορετικοί τύποι συμφωνιών προγραμματικής υπαγορεύουν τους κανόνες κατά την προβολή διαφημίσεων στους ιστότοπους των εκδοτών. Ας δούμε τις βασικές προσφορές προγραμματικής:

Αναπαράσταση των Ειδών από προγραμματικής αγοράς μέσων

1. Προσφορές σε πραγματικό χρόνο (RTB)

Γνωστή και ως ανοιχτή δημοπρασία ή ανοιχτή αγορά, η υποβολή προσφορών σε πραγματικό χρόνο (RTB) έχει γίνει συνώνυμο της αγοράς μέσων προγραμματικής, κυρίως λόγω της ευρείας χρήσης της.

Οι θέσεις υποδοχής διαφημίσεων είναι ανοιχτές σε όλους στο RTB και πωλούνται μέσω ενός τύπου ανοικτής δημοπρασίας υποβολής προσφορών. Ο πλειοδότης παίρνει τη θέση. Η όλη διαδικασία λαμβάνει χώρα σε πραγματικό χρόνο και οι διαφημιστές μπορούν να επιλέξουν θέσεις υποδοχής διαφημίσεων καθώς είναι διαθέσιμες.

Παρόλο που στο RTB, ο πλειοδότης λαμβάνει το slot, δεν χρειάζεται να πληρώσει το ποσό της προσφοράς του για να αποκτήσει το slot. Το RTB ακολουθεί έναν τύπο δημοπρασίας που είναι γνωστός ως δημοπρασία δεύτερης τιμής. Στις δημοπρασίες δεύτερης τιμής, ο πλειοδότης χρεώνεται μόνο 0,01 $ περισσότερο από τον δεύτερο πλειοδότη για τον κουλοχέρη. Ο δεύτερος πλειοδότης χρεώνεται ελαφρώς περισσότερο από τον τρίτο με την υψηλότερη προσφορά και ούτω καθεξής.

Αν και το RTB είναι εύκολο να ρυθμιστεί και να βελτιστοποιηθεί, στερείται διαφάνειας από την πλευρά του διαφημιστή. Οι διαφημιστές γνωρίζουν τη γενική κατηγορία των εκδοτών, αλλά δεν γνωρίζουν τους ακριβείς ιστότοπους εκδοτών στους οποίους θα εμφανίζονται οι διαφημίσεις τους.

2. Private Marketplace (PMP)

Η ιδιωτική αγορά λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με το RTB εκτός από το γεγονός ότι είναι διαθέσιμη στους διαφημιστές μόνο με πρόσκληση. Σε ιδιωτικές ή κλειστές δημοπρασίες, οι εκδότες συνήθως παραμερίζουν ένα απόθεμα διαφημίσεων υψηλής ποιότητας που προορίζεται μόνο για επιλεγμένους διαφημιστές. Πολλά DSP έχουν τα δικά τους PMP στα οποία είναι προσβάσιμα αποκλειστικά οι χρήστες/πελάτες του DSP.

Λαμβάνοντας υπόψη τα οφέλη που προσφέρει στους εκδότες, τα PMP χρησιμοποιούνται κυρίως από ιστότοπους και εκδόσεις με μαζική εμβέλεια. Σε αντίθεση με το RTB, ο διαφημιζόμενος που χρησιμοποιεί PMP γνωρίζει σε ποιους ιστότοπους προβάλλονται οι διαφημίσεις του, επιτρέποντάς του να μετρήσει την ακριβή απόδοση επένδυσης (ROI) των διαφημίσεών του.

3. Προσφορές για προτιμώμενη τιμή

Στις συμφωνίες για προτιμώμενη τιμή, οι διαφημιστές μπορούν να επιλέξουν το απόθεμα διαφημίσεων σε σταθερή τιμή, ακόμη και πριν αυτό διατεθεί σε ιδιωτικές αγορές, ακολουθούμενο από ανοιχτές δημοπρασίες.

Γνωστή και ως άμεση αγορά, η διαπραγμάτευση σε συμφωνίες για προτιμώμενη τιμή ακολουθεί μια εκλεπτυσμένη προσέγγιση, καθώς και τα δύο μέρη συμφωνούν εκ των προτέρων σχετικά με την τιμολόγηση, τη στόχευση κ.λπ.

Ο διαφημιστής λαμβάνει μια κλεφτή ματιά στο απόθεμα διαφημίσεων του εκδότη και δεν δεσμεύεται να πραγματοποιήσει καμία αγορά. Οι διαφημιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα DSP για να κατανοήσουν το κοινό τους και να καθορίσουν εάν θα αγοράσουν την εμφάνιση της διαφήμισης.

4. Εγγύηση προγραμματικής

Εγγυημένη προγραμματική, γνωστή και ως άμεση προγραμματική ή αυτοματοποιημένη εγγύηση, ακολουθεί την παραδοσιακή προσέγγιση της αγοράς πολυμέσων. Εδώ, ο διαφημιστής και ο εκδότης διαπραγματεύονται τους όρους κατ’ ιδίαν.

Σε αντίθεση με άλλους τύπους αγορών μέσων που εξετάσαμε, η απευθείας προγραμματική δεν ακολουθεί διαδικασία υποβολής προσφορών. Το απόθεμα πωλείται απευθείας στον διαφημιστή μετά τη διαπραγμάτευση. Η εγγύηση προγραμματικής παρέχει στους διαφημιζόμενους τη δυνατότητα να επιλέξουν όταν πρόκειται για αποθέματα διαφημίσεων, τιμές, στόχευση κοινού και περιορισμό συχνότητας.

Η αυτοματοποιημένη εγγύηση χρησιμοποιείται από διαφημιστές που γνωρίζουν ακριβώς πού να τοποθετήσουν τις διαφημίσεις τους και έχουν μεγάλους διαφημιστικούς προϋπολογισμούς.

Τα κορυφαία 6 κανάλια προγραμματικής διαφήμισης

Σε αυτήν την ενότητα, εξετάζουμε έξι κοινά χρησιμοποιούμενα κανάλια/μορφές προγραμματικής διαφήμισης. Θα δούμε επίσης μερικά παραδείγματα προγραμματικής διαφήμισης.

Αναπαράσταση των 6 κορυφαίων καναλιών προγραμματικής διαφήμισης

1. Διαφημίσεις προβολής

Ενώ ο όρος “διαφημίσεις προβολής” χρησιμοποιείται για να αναφέρεται σε οποιαδήποτε μορφή οπτικών διαφημίσεων στο διαδίκτυο, στο πλαίσιο των προγραμματικών διαφημίσεων, μόνο οι διαφημίσεις που τοποθετούνται στην κεφαλίδα, στο υποσέλιδο ή στην πλαϊνή γραμμή θεωρούνται διαφημίσεις προβολής.

Οι διαφημιστές και οι εκδότες συνεργάζονται με δίκτυα προβολής όπως η Google, η Microsoft ή το Snapchat για να διευκολύνουν την αγορά και την πώληση θέσεων υποδοχής διαφημίσεων. Οι εκδότες δημιουργούν έσοδα με βάση τα δεδομένα κλικ και εμφανίσεων που συλλέγονται από το δίκτυο εμφάνισης.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα διαφήμισης προβολής προγραμματικής. Το παρακάτω οπτικό ήταν μέρος της διαφημιστικής καμπάνιας του The Economist. Η καμπάνια αποτελούνταν από 60 τέτοια δημιουργικά που στόχευαν χρήστες με βάση τις αναγνωστικές προτιμήσεις των πιθανών αναγνωστών/συνδρομητών του Economist.

2. Διαφημίσεις βίντεο

Η δημοτικότητα των προγραμματικών διαφημίσεων συνεχίζει να αυξάνεται καθώς το βίντεο συνεχίζει να γίνεται ένα από τα πιο προτιμώμενα μέσα κατανάλωσης περιεχομένου. Οι δαπάνες για ψηφιακές διαφημίσεις βίντεο μόνο στις ΗΠΑ προβλέπεται να αυξηθούν στα 22,18 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021.

Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι διαφημίσεων βίντεο. Ας δούμε γρήγορα το καθένα:

1. Διαφημίσεις σε ροή: Αυτές οι διαφημίσεις εμφανίζονται στο ίδιο το πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο. Για παράδειγμα, οι διαφημίσεις που προβάλλονται πριν από ένα βίντεο YouTube ονομάζονται διαφημίσεις σε ροή.

Υπάρχουν τρεις τύποι διαφημίσεων σε ροή:

α. Πριν το βίντεο: Αυτές οι διαφημίσεις εμφανίζονται πριν ξεκινήσει η αναπαραγωγή του βίντεο.

β. Κατά τη διάρκεια του βίντεο: Οι διαφημίσεις κατά τη διάρκεια του βίντεο προβάλλονται στη μέση του περιεχομένου. Αυτές οι διαφημίσεις είναι διαβόητες για τη διακοπή της εμπειρίας προβολής.

γ. Μετά το βίντεο: Οι διαφημίσεις μετά το βίντεο εμφανίζονται μετά το τέλος του βίντεο.

2. Διαφημίσεις εκτός ροής: Οι διαφημίσεις εκτός ροής εμφανίζονται μεταξύ άρθρων στο διαδίκτυο. Αυτά τοποθετούνται είτε εντός του περιεχομένου είτε εμφανίζονται ως αναδυόμενα παράθυρα.

3. Διαφημίσεις σε προβολή: Αυτές οι διαφημίσεις δεν εμφανίζονται στο πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο αλλά σε αποτελέσματα αναζήτησης ή προτάσεις βίντεο.

3. Διαφημίσεις κοινωνικής δικτύωσης

Οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης συλλέγουν έναν τεράστιο όγκο δεδομένων από τους χρήστες για να βελτιώσουν τις δυνατότητές τους στόχευσης. Οι κοινωνικές προγραμματικές διαφημίσεις χρησιμοποιούν αυτά τα δεδομένα για να αποφασίσουν ποιος θα δει τις διαφημίσεις τους, τη μορφή διαφήμισης, τον ιδανικό χρόνο και τα όρια συχνότητας. Αυτές οι πληροφορίες βοηθούν τους διαφημιστές να βελτιστοποιήσουν τις διαφημιστικές δαπάνες τους.

Επιπλέον, οι διαφημίσεις κοινωνικής δικτύωσης δεν περιορίζονται αποκλειστικά σε διαφημίσεις πλατφόρμας. Το μάρκετινγκ επιρροής προγραμματικής αυτοματοποιεί τις καμπάνιες μάρκετινγκ με επηρεαστές εντοπίζοντας τους κατάλληλους παράγοντες επιρροής, ενσωματώνοντάς τους και αυτοματοποιώντας τη διαχείριση καμπάνιας ανάλογα με το κοινό και την απόδοση της καμπάνιας. Startups όπως το NeoReach, το Fanbytes και το INFLURY διαταράσσουν ήδη αυτόν τον χώρο.

4. Διαφημίσεις ήχου

Μπορούμε να εντοπίσουμε τρεις βασικούς λόγους για την αυξανόμενη υιοθέτηση των προγραμματικών διαφημίσεων ήχου:

Ενώ τα δημοφιλή podcast εξακολουθούν να ακολουθούν το παραδοσιακό μοντέλο χορηγίας για την τοποθέτηση διαφημίσεων, ο προγραμματικός ήχος μπορεί να ενισχύσει τις προσπάθειες δημιουργίας εσόδων.

Οι πλατφόρμες προγραμματικού ήχου βασίζονται σε δεδομένα κοινού σε πραγματικό χρόνο για την τοποθέτηση διαφημίσεων και τη χρήση ελκυστικών διαφημίσεων προβολής και βίντεο για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας χρήστη. Οι εφαρμογές ροής προβάλλουν συνοδευτικές διαφημίσεις που είναι συχνά διαφημίσεις προγραμματικής προβολής, ενώ οι ομάδες διαφημίσεων είναι το ισοδύναμο ήχου των διαφημίσεων βίντεο.

Οι τρέχοντες σημαντικοί παίκτες στον προγραμματικό ήχο είναι οι Google, SoundCloud, Pandora, BBC και Rubicon Project.

5. Εγγενείς διαφημίσεις

Οι εγγενείς διαφημίσεις ακολουθούν τη μορφή και την αίσθηση του μέσου στο οποίο προβάλλονται. Στην εγγενή διαφήμιση μέσω προγραμματισμού, οι διαφημιστές συνεργάζονται με ένα DSP για να επιλέξουν ποιες εμφανίσεις θα αγοράσουν και την τιμή τους, ενώ οι εκδότες πωλούν τις θέσεις υποδοχής διαφημίσεών τους μέσω ενός SSP.

Σύμφωνα με έρευνα της IPG & Sharethrough σχετικά με τις εγγενείς διαφημίσεις, οι καταναλωτές κοιτούσαν τις εγγενείς διαφημίσεις 53% πιο συχνά από τις διαφημίσεις προβολής.

Σε αντίθεση με τις διαφημίσεις προγραμματικής προβολής που εμφανίζονται στην κεφαλίδα, το υποσέλιδο ή την πλαϊνή γραμμή, οι εγγενείς προγραμματικές διαφημίσεις μπορούν να εμφανίζονται σε άλλες τοποθεσίες σε μια ιστοσελίδα ή εφαρμογή. Ακολουθούν ορισμένες από τις μορφές εγγενών διαφημίσεων:

  1. Μονάδες τροφοδοσίας
  2. Διαφημίσεις εντός άρθρου
  3. Μονάδες αναζήτησης επί πληρωμή
  4. Συστάσεις Widgets
  5. Καταχωρίσεις που προωθούνται
  6. Χορηγούμενο περιεχόμενο
  7. Διαφημίσεις βίντεο με ανταμοιβή
  8. Εντός διαφήμισης (Πρότυπο IAB) με μονάδες εγγενών στοιχείων

6. Ψηφιακό εκτός σπιτιού (DOOH)

Το Digital out-of-home είναι η ψηφιακή και αναλυτικά ανώτερη εξέλιξη της παραδοσιακής διαφήμισης εκτός σπιτιού. Οι παραδοσιακές πωλήσεις DOOH συνίστατο στο να έρθουν σε επαφή οι διαφημιστές με το δίκτυο και να συμφωνήσουν για τη στόχευση κοινού, την τιμολόγηση, την επιλογή οθόνης κ.λπ., μη αυτόματα.

Αν και το προγραμματικό DOOH μπορεί αρχικά να φαίνεται λίγο ανεξήγητο, ακολουθεί τις ίδιες διαδικασίες αγοράς μέσων όπως το RTB και το άμεσο προγραμματισμό.

Παρόλο που η μέτρηση και η απόδοση εξακολουθούν να είναι προκλητικές στο προγραμματικό DOOH, λόγω της αρχέγονής του εμφάνισης, οι διαφημιστές μπορούν να εκτελέσουν στοχευμένη και εξαιρετικά ελκυστική επαναστόχευση λόγω των χαρακτηριστικών του, όπως η γεωγραφική περίφραξη.

5. Πλεονεκτήματα της Προγραμματικής Διαφήμισης

Εκτός από την αποτελεσματικότητα που προκαλεί η μειωμένη ανάγκη για ανθρώπινη παρέμβαση και οι αλγόριθμοι που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη, ακολουθούν πέντε πλεονεκτήματα της χρήσης προγραμματικής διαφήμισης.

Αναπαράσταση των Πλεονεκτημάτων της Προγραμματικής Διαφήμισης

1. Πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο

Στην παραδοσιακή διαφήμιση, απαιτείται σημαντικός χρόνος για να ληφθούν τα αποτελέσματα των διαφημιστικών καμπανιών και δεν υπάρχει ακριβής μέθοδος για να γνωρίζετε την ακρίβειά τους.

Η προγραμματική διαφήμιση, από την άλλη πλευρά, παρέχει στους διαφημιστές πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για την απόδοση των διαφημιστικών τους καμπανιών. Οι διαφημιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα δεδομένα καμπάνιας για να συγκεντρώσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κοινό-στόχο και την καμπάνια τους.

2. Ενισχυμένες δυνατότητες στόχευσης

Μπορείτε να υιοθετήσετε δύο μεθοδολογίες για να συνδεθείτε με το κοινό-στόχο σας.

Στην πρώτη προσέγγιση, μπορείτε να συνδυάσετε τα δεδομένα πρώτου και τρίτου μέρους για να βελτιώσετε το προφίλ κοινού και να τους προσεγγίσετε με ακρίβεια.

Η δεύτερη προσέγγιση αφορά τη διαφήμιση με βάση τα συμφραζόμενα. Η προγραμματική διαφήμιση με βάση τα συμφραζόμενα αντλεί δεδομένα τόσο από τα προφίλ χρηστών όσο και από το περιεχόμενο της σελίδας, για την προβολή διαφημίσεων στο πιο κατάλληλο μέρος. Για παράδειγμα, μπορείτε να προβάλλετε διαφημίσεις μιας εφαρμογής CRM σε έναν έμπορο ή πωλητή σε επαγγελματικές εκδόσεις.

Εκτός από αυτές τις στρατηγικές, οι διαφημιζόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν επαναληπτικό μάρκετινγκ, γεωγραφική στόχευση, στόχευση δεδομένων και διευθύνσεων IP και στόχευση ιστοτόπων ή εφαρμογών για να υιοθετήσουν μια πιο εκλεπτυσμένη προσέγγιση ως προς τη στόχευση.

Αυτές οι βελτιωμένες δυνατότητες παρέχουν άφθονο χώρο στους διαφημιστές να εξατομικεύουν τις διαφημίσεις τους.

3. Μεγαλύτερη Διαφάνεια

Εφόσον οι διαφημιστές γνωρίζουν το απόθεμα διαφημίσεων που αγοράζουν και το κοινό που στοχεύουν, μπορούν να εντοπίσουν την απόδοση των διαφημίσεών τους, να δουν πώς ξοδεύεται ο προϋπολογισμός τους και να βελτιστοποιήσουν τις καμπάνιες τους σε πραγματικό χρόνο, για να έχουν τα αποτελέσματα που θέλουν .

Επίσης, η έλλειψη ανθρώπινης εξάρτησης μειώνει τον κίνδυνο ανθρώπινου λάθους.

4. Καλύτερη Αξιοποίηση του Προϋπολογισμού

Καθώς η προγραμματική διαφήμιση παρέχει στους διαφημιζόμενους απόδοση καμπάνιας σε πραγματικό χρόνο, μπορούν να επενδύσουν τον προϋπολογισμό τους σε τρόπους που θα τους προσφέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Αυτή η αποδοτική επένδυση τους επιτρέπει να ξοδεύουν αποτελεσματικά τον προϋπολογισμό της καμπάνιας τους και να αποφέρουν καλύτερη απόδοση επένδυσης (ROI).

5. Αντιμετώπιση αποτελεσματικά των απατών διαφημίσεων

Η βιομηχανία της ψηφιακής διαφήμισης αμαυρώνεται από ανήθικες διαφημιστικές πρακτικές. Οι εκδότες από καιρό εξαπατούσαν τους διαφημιστές εφαρμόζοντας διάφορες δόλιες τακτικές.

Η διαφάνεια που προσφέρουν οι πλατφόρμες προγραμματικής διαφήμισης επιτρέπει στους διαφημιστές να αξιολογούν κάθε εκδότη σε πραγματικό χρόνο με βάση την απόδοση των διαφημίσεών τους και να επιλέγουν αυτούς που παρέχουν δικαιολογημένα αποτελέσματα.

Οι μεγάλες πλατφόρμες προγραμματικών διαφημίσεων περιορίζουν επίσης τις απάτες στις διαφημίσεις, αποκλείοντας την επισκεψιμότητα ψεύτικο ρομπότ και τις διαφημίσεις πριν από το βίντεο και προσφέρουν πιστώσεις διαφημίσεων σε περίπτωση που μια δόλια τακτική περάσει στο σύστημά τους.

Κλείσιμο

Ελπίζουμε αυτό το αλφαβητάρι για τη προγραμματική διαφήμιση να σας έχει οπλίσει με τις απαραίτητες γνώσεις για να εξερευνήσετε αυτό το θέμα και να το κάνετε μέρος της διαφημιστικής σας στρατηγικής.

Τα οφέλη της προγραμματικής διαφήμισης είναι τεράστια, καθιστώντας την το μέλλον της διαφήμισης. Αν δεν πιστεύετε, περιμένετε έως ότου η προγραμματική τηλεόραση αναστατώσει τον κόσμο της AdTech.

___
by Indrajeet Deshpande
source:Toolbox Marketing
μετάφραση: Θεοδωρίδης Θωμάς